Vappen

Så var det vappen... Det är molnigt ute och just regnade det, härligt alltså.
För övrigt är jag fortfarande ordenligt flunssig så de får bli att ta de lugnt idag.
Nåja inget mera med det. Glada vappen!

Två veckor

Det är två veckor kvar i skolan, sedan får jag flytta hem till Ekenäs. Ska göra lite praktik i Ekenäs men det stör inte mig eftersom jag ändå är nära alla nära och kära.

Idag hade vi orientering. De gick rätt bra och kunde konstatera att jag fortfarande har mina skills. Kanske de skulle vara en gren jag skulle kunna börja amatörträna? hmm.

Vi fick även reda på att vi måste gå på två träningar som en förening drar, men som tur så får de vara inom vilken förening som helst så jag kan göra det i Ekenäs. Får säkert mamma med dragen så jag behöver inte fara ensam;P

Har just gjort lite på en uppgift jag borde ha gjort på påsklovet och skall snart fortsätta med portfoliot.

Har även idag försökt få min älskling övertygad om att komma hit och fira vappen med mig. Antar att jag inte får honom övertalad men de skulle vara kul att ha honom med. Fick dessutom reda på att Caros kille kommer hit så N skulle inte behöva känna sig helt utanför:)

Nu fortsätta med studierna.

25.4.2011

Så var påsken nästan över.

På fredagen var vi ner till hangö, där vi sedan var ut och äta med hela släkten. Sedan kom vi hem, tog lugnt, spelade lite datorspel och gick och la oss.

På lördagen var N på påskturnering, dvs. innebandy turnering. De förlorade tyvärr alla matcher men gav ett bra motstånd om man tänker på vilka lag de hade emot sig. Därefter var det mat hos moster som gällde och efter det tog vi det lugnt med film.

På söndagen var det dags för att igen äta men denna gång med släkten Pulkkinen. Firade en en äldre bror Pulkkinen och hans flickvän hade förlovat sig samtidigt som vi avnjöt en god påskmiddag hos Ns föräldrar.
Efter detta var planen att jag skulle träffa mina kompisar, det var hela tiden lite osäkert om vi skulle dra oss ut till krogen eller ta det lugnt. Vi visste inte riktigt heller vem som var med och så vidare. Efter lite om och men drog vi oss ändå till krogen och det slutade med att vi faktiskt var rätt många som hängde på. Såklart hände det ju ett och annat intressant så det var värt sin resa.

Idag är det måndag och fortfarande en ledig dag. Bestämde mig just för att åka till hesa först imoron, fast jag vet att jag kommer att få väldigt bråttom och så får vi ju hålla tummarna för att tåget är i tid...
Har även spelat lite innebandy idag med N och hans killgäng, trodde de skulle gå uselt men det gick ändå rätt så okej. Nu skall vi försöka få igång ett spel, men alla verkar njuta av den fina dagen så vi får se hur många som är villiga att sätta sig framför datorn:P

Puss och kram.

Portfolio

Yes, har äntligen tagit mig i kragen pch börjat på portfolio. Har nu skrivit klart 2 och en halv gren, inte så mycke kanske men man måst ju börja med något!:D


Looks like me :D

träning

Börjar äntligen känna att min hjärna har börjat ta träningen på allvar, har dragit mig till sportten så fort jag har varit i ekenäs och i skolan har vi allmänt haft mera jumppa på sistone.
Idag drog jag mig själv t.om. ut på länk, absolut inte skönt! Men helt bra känsla efteråt och jag orkade springa en längre sträcka innan jag var tvungen att gå en stund och skaka mina ben:)
Kände dock av träningsvärken som jag fick av gårdagens mage-rumpa timme...

Skall fortsätta försöka dra mig ut på länk eftersom det helt klart är den mest effektiva träning, förutom joggning skall det ske lite styrke träning eftersom det är det jag gillar och så lite Sallas timmar för att man känner som ett energiknippe då man går på dem. Hon utstrålar sådan glädje och kämpar anda att man ger 150 % bara för att det är hon som drar lektionen.

Förutom träning så skall jag även försöka äta lite mera hälsosamt, eftersom jag inte egentligen vet vad som är hälsosamt och inte så har jag bestämt för att laga mat själv är en bra idé. Dvs ingen färdig mat.

Visst jag vet att man skall äta si å så mycke proteiner, och det kan vem som helst läsa på vilken sida som helst, men jag skulle behöva ett riktigt matschema där det påriktigt är måndag: ät bla bla. tisdag: osv. Helst skulle de få vara över en månads tid och inte bara över en vecka, för inte orkar ja äta samma sak varje vecka:P

Nåja sommaren närmar sig me stormsteg så bara att sätta fart på benen, bokstavligen.

För övrigt väntar jag ännu på att jag skall höra av från något av de sökta sommarjobben... Bra att dom har rätt att meddela så sent:(

Så här kände jag mig idag, inte kul alls!!

snart är det ju påsk!

Kunde konstatera att påsken snart är här då jag på torsdagen anlände hos mina föräldrar för att märka att alla påsksaker och prydnader hade tagits fram. Samtidigt som jag alltid avskytt att måsta släpa fram och tillbaka diverse föremål som dras fram vid varje högtid så tycker jag samtidigt om att man får den där äkta påskkänslan. Samma känsla som jag får då mamma pyntar för julen, våren, midsommar, påsk, höst, vinter, sommar, ja för i princip allt som går att pynttas för:P

Är jätte sugen på alla påskägg i butiken, men har inte ännu bestämt mig för om jag skall vräka i mig allt jag ser eller i år hålla mig till min misslyckade kesäkunto riktning. De som känner mig vet hur de blir;)

Denna helg har jag försökt läsa på prov, men eftersom den där förbusade boken fortfarande lyser med sin frånvaro så konstaterade jag idag att jag lätt fick ner all powerpoints text på anteckningslappen vi skall ha med i provet. Jag har kanske inte skrivit det förut men vi skall alltså skriva en "lunt-lapp" i A4ans storlek med sånt vi tycker är viktigt och sånt vi ska komma ihåg, denna skall vi sedan ta me till provet och den lämnas in till läraren tillika med provet för bedömning...väldigt mysko då man så länge gått med den infon att luntlappar är strängt förbjudna.
På grund av detta har jag därför spendera några timmar att med den minsta text ni kan tänka er skriva ner allt!

Har gjort ledarskapsportfolio klart och skall lämna in det imorgon, fast det skall vara klart först på torsdag. Duktiga jag kan man ju tänka sig, men så klart finns det något bakom det, har lektion endast imoron och kommer därefter att åka hem för påsken och då orkar jag ju naturligtvis inte ta mig in tillbaka på torsdag bara för att lämna in några papper med text.

Helt ledigt blir de ju inte nästa vecka, eftersom jag just kom på att deadlinen för motoriska aktiviteter 2ans portfolio närmar sig med stormsteg, och det är ingen liten uppgift vetni!

Förutom det skall jag försöka att få kontakt med min kära N, som den här helgen har vakat alla nätter för att få klart ett slutarbete till en kurs. Han har varit väldigt mycke upptagen på senaste, men så är det också då hans absolut sista kurser börjar kräva sina slutarbeten. Tänk, bara det riktigt riktiga slutarbetet kvar på hösten och sedan kan han stoltsera med titeln IT-tradenom, sjukt så åren bara går! (lite cliché uttryck men det är ju så himla sant!)

Håll tummarna för min tent imorgon!! :D


Den är ju bara så himla sööt<3

Trött.

Vi har de senaste två veckorna haft våra LÖn, vilke är att alla i klassen skall dra en 30 minuters lektion för den övriga klassen.
Det kanske inte låter som så mycket men ja berätta att alla försöker få ut det mesta under sina 30 minuter och det betyder att det är 1,5 h fullt ös. Igår och idag var det dessutom fyra stycken som drog sina LÖn så det betyder att hela jag har varit helt över trött den här veckan!
Imorgon är det som tur bara två stycken som skall dra och efter det får jag åka hem för att ta de lugnt men älsklingen över helgen. Lite på zumba med kusin skall det bli och ett kalas skall jag dra mig till men annars tänkter jag ta det chill!!
puss och kram från ett trött kropp<3

Hunnit med så massor-dag

Hela dagen har jag varit väldigt effektiv, förutom en liten glasspaus efter skolan.

Hela dagen började med att T hade övertalat mig att släpa mig till skolan redan till klockan 9 för att tillsammans med henne söka lite info om våra idrottsskador som vi skall skriva om. Vi hittade relativt mycke och fick mycket skrivet. Att jag dessutom gick med på att träffas på vår andra sovmorgon på torsdag är förbi allt mitt förstånd!

Efter detta blev det lite panik då jag fick den info om att vi skulle börja lektion kl 11.30 istället för 12.00 som jag i all sköns ro hade gått å trott. Så man blev sen till lektionen, igen. Men lektionen var bra och man lärde sig en hel del nya jumppa grejjer.

Därefter var det dags för den efterlängtade MATEN!! Gud så mat är gott! Vi var ca 10 stycken som satt i matsalen åt snaskade och det var kul att man mellan klasskamraterna så småningom kan diskutera nästan vad som helst, teamspirit:D

Då alla steg upp för att traska hemåt märkte jag att jag inte var den enda ovilliga själen att gå hem. Blev istället årets första utomhus glass med sällskap av G och även här blev diskussioner av olika slag. Därefter tvingade denna förbaskade busefilur mig att springa, oja ni läste rätt, springa till en vallokal för att där välja mellan en massa namn som inte sa mig så mycket. I varje röstade jag själklart på en kandat inom SFP och gjorde därmed rättigheternas goda gärning:D

Så småningom var det dock dags att inse fakta, man måste börja styra stegen hemåt. Efter en varm lång dusch tvingade jag mig själv att sätta mig ner framför datorn för att göra något vettigt, nämligen lite videoanalysering. Konstaterade däremot snabbt att jag anser att frågorna vi skall svara på är lite onödiga och att jag själv skulle ha hittat på mycket bättre frågor, men så är det när man alltid är bäst;)


Förutom detta fick jag känna på äkta vänskap idag! Kom fram till att det är så skönt att kunna säga rakt ut vad man tycker och veta att den andra kommer att kunna sätta sig in i ens situation och förstå att det kanske var lite taskigt gjort. Istället för att i veckor gå å vara lite små sur och snacka skit bakom ryggen, ni vet sådär högis tjej stil. Därför har vi sadlat om och föredrar numera äkta karlakars tager med rakt på sak utan tjams! :D

Anser att jag har varit riktigt duktigt idag och kommer därför att belöna mig själv med ett stycke serie!

En bild som hedrar årets första glass i solskenet! Sommar-jihuu

Stressen

Så småninggom börjar man känna hur stressen tynger mot axlarna.
Trots att ja länge gått och räknat ner skoldagarna betyder de ju inte att vi inte har hundra saker ännu att göra. Varav 2 stycken saker är prov, varav ena provets bok ja ännu inte har fått. Att den sen dessutom är på finska hjälper mig inte när jag borde ha beställt och fått den för länge sen för att ens kunna ha en möjlighet att hinna igenom den till nästa måndag.
Trots att vitsorden ser relativt bra ut och jag tycker skolan har gått bra har jag trots det varit tvungen att skriva om ett prov efter varje period. Skulle verkligen inte alls ha lust att skriva om ett prov just före sommarlovet...

Men en sak i taget.
Det blir nog bra bara det blir färdigt  - mitt favorit ordspråk.

Nytt hår

Här är två bilder som N snabbt tog på mig så att jag kan sätta upp dem här för alla intresserade:)
Blondare uppe med några röda slingor

Det undre har en mörkare ton


Tack till Angelina som fixade min snygga frisyr:D

Över

På onsdagen hade jag då min lektion. Trots att utrymme var litet och jag var den sista för dagen som drog lektion så tyckte jag att de gick relativt bra och det är så hiimla skönt att det är över!
Trots att jag själv tyckte att mina övningar var lätta märkte jag alla trots det inte klarade övningarna, vilket var bra eftersom det gav lite utmaning.
Idag är det söndag, vilket betyder att helgen snart är över, igen.
Igår var jag till frissan, färga syrrans hår (som t.om. blev någolunda bra), var till salo med N efter en bil del och sen hann vi ännu och spela lite poker till äldsta brorsan Pulkkinen.
Idag skall jag med N och syster ner till mormor och morfar för att äta mat och gå upp i vikt, men egentligen för att N behöver låna morfars jaktradio till en film som han lagar i kurs i skolan.
Syster har dessutom den äran att få vara med och vi får hoppas att det går riktigt bra:)
Imorgon skall jag ringa till IDO och höra om sommarjobbet eftersom dom inte har hört av sig..:( inte lovande.
Så om ni vet någon som behöver en sommararbetare att göra i princip vad som helst som inte kräver utbildning så var snäll och meddela.
Hoppas alla får en super vecka och så ses vi här snart igen:)



Idag är det tisdag, det vill säga att imoron är onsdag, eller hur:P
Det betyder att jag imoron kommer att dra min allra första egna lektion. 30 minuter skall jag dra något för hela klassen, har valt att dra olika koordinations övningar. Eftersom utrymme är väldigt begränsat så var detta typ de enda valet då jag inte kunde ta volley, som annars är min gren.
Är nervös. Har inte varit det före idag, då det var min grupps tur att filma och insåg hur mycket de faktiskt handlar just vad och hur man gör allt. Men det skall väl nog gå bra, vi har hittills haft 6 stycken som har dragit sina lektionen och nivån på de lektionerna har varit väldigt olika så fast inte min egen är så svår så skall det väl säkert gå utan problem.

Idag skall jag ut och äta men H, J och V. Du läste rätt, V är faktiskt i Finland och det måste vi ju fira. Jag hoppas bara jag hittar något på menyn, är ju så fruktansvärt kinkig.

Har just bytt lakan, skall nu reda upp lite, gå i duschen och sedan börja se mig omkring efter något att ha på mig ikväll.


Så där annars så lever mitt liv. Har 18 dagar skola kvar, sedan praktik i Ekenäs och därefter sommarlov. Har inget sommarjobb ännu men jag orkar inte stressa över det.

Skolan går bra, även om vi nästan inte har någon skola, bara inlämningsuppgifter. Har trots detta nu två hela veckor, dvs måndag till fredag och det känns väldigt underligt!

På helgen skall jag till frissan och annars ta det lugnt. Men jag uppdaterar säkert ännu något under veckans gång.
Solen skiner för fulla muggar här i helsingfors och man kan ju inte annat än drömma om sommaren. Snart, snart.

RSS 2.0