Sportlov

Så var det efterlängtade sportlovet här och snart är det förbi... Har egentligen skola imorgon (torsdag) men då febern är på besök igen så får jag skippa det. Skönt att inte behöva dra sig till skolan bara för en dag men samtidigt missar jag två viktiga saker och är istället tvungen att skriva några sidor om lektionerna...suck.
Har verkligen varit lat i skolan på senaste. Har två uppgifter som är försenade men jag tar ingen stress. Tycker inte om att lämna in saker för sent men då läraren själv säger att man inte skall stressa utan bara ha dem inlämnade då kursen tar slut så får man ju själv en attityd som inte stressar att vara prick på dagen.

Min feber kastade sig över mig då vi var till biskopsö för att hälsa på en familjebekant. Det var kul, vi var ute i cirka två timmar, fiskade. Det var säkert friskluftsförgiftningen som fick mig sjuk...

Skulle även vilja och bowla imorgon men det ser dåligt ut...
Tänkte kanske ändå dra mig till N och göra honom sjuk, bara för att han kanske är ledig resten av veckan och då kan passa upp mig nu när jag är sjuk. Var nämligen tvungen att hjälpa honom med nästan allt då han var sjuk, han var så gott som död då han hade lite stegring, det är ju inte jag utan kan nog utan problem röra mig inomhus:P

Nu skall jag söka något varmt för halsen. Jag hatar att ha sjukt i halsen för man blir hela tiden påmind om saken:S
Kram

Glad vändag <3

Varför firar man egentligen vändag? Visst är det kul att säga glad vändag och i lågstadiet fick man laga kort och ge till varandra.
Men tänk på dem som ingen säger glad vändag åt eller de som inte får några kort på vändagen... Kommer ihåg att de alltid fanns de som inte fick ett endast ett kort, men sen fast de också de som alla skrev till. Har ett svagt minne av att man slutade med att laga kort eller iaf med att man fick ge till varandra på skoltid eftersom de blev så mycke mobbning inblandat. Men jag vet inte om det är så numera.

I natt skall jag sova min första natt i mitt nya rum. Min kämppis är borta över natten så får inte riktigt den där ja bor med en främmande person känslan.
Har inte ännu fått inskaffat några gardiner så alla kan se in, men jag kan även se ut!!
Att ha en glasdörr med stora fönster bredvid och utan gardiner ger mig en södernkänsla samtidigt som lamporna lyser i lägenheterna mittemot, ser nästan ut som om det skulle vara ett hotell på andra sidan.
Det är bara snön på marken som förstör södernkänslan.

Nu är det dags att släcka och hoppas på att man får en god natts sömn...

Ny inflyttad

Visst var det kul att flytta, men gud så det tar på krafterna!

På fredagen kom min N till helsingfors för att hjälpa mig att packa och ta farväl av den gamla lägenheten. Men före vi började med packandet hittade vi till hese och sen ännu vidare på bio, the green hornet blev det och den var faktiskt riktigt rolig!:)
Sedan drog vi oss hemåt. Trötta var vi som ett gammalt par men tvingade mig trots det att packa lite kläder medan N underhöll sig med datorn.

På lördag morgon anlände parenteserna och en syster och sedan var det full fart. Gick väldigt snabbt och vips hade vi kört två lass med saker till Majstranden.

Skall bli kul med en kämmpä jag inte blir utslängd från men har en känsla att det samtidigt kommer att vara lite jobbigt. Tjejen som redan bodde där verka inte bry sig så massor om mig eller att diskutera så vi får se hur vi går ihop.
Men det är nära till skolan så de vinner över nackdelarna.

Idag är det söndag, slappa-dag! Jag och N kommer inte att göra något annat än att ligga i soffan! Ingen stress! Nice:)

Hörs och ses<3

"Ett liv fullt av måsten slutar ofta med ett enda- borde ha gjort"

"Stress är inget annat än en socialt accepterad form av psykisk ohälsa"

10022011

Blev så glad idag när ja vaknade av mig själv och solen smög sig in mellan gardinerna:)

Det är en ledig dag från skolan idag, vilket är ganska ovanligt.
Igår hade jag tre underbara tjejer på besök som kollade in min lägenhet samtidigt som vi firade min födis och höll vår egen halarsitz. Eftersom de som ordnar halarsitzen i skolan bara jävlas med oss och inte vill ge oss platser så bestämde vi oss för att strunta i dom och fira på egen hand:)
Så igår kom de hit och efter klockan ett susade de iväg vidare till karkkipäivä, tyvärr var jag själv helt slut och orkade inte dra mig med...
Men det var helt skönt i morse då jag vaknade och insåg att ja måste åka till skolan efter en ny nyckel till lägenheten jag snart skall flytta in till. Varför en ny nyckel? Jo, för att tjejen som redan bor där har tappat bort sin nyckel och de var tvugna att byta lås.
Men nu har jag den nya nyckel och flytten kommer att ske på lördag!:)

Tyckte annars studielägenheten var helt sjukt liten men vad kan man göra... Dessutom hade jag ju tur eftersom min hyresvärd värd ringde och sade att de har fått sin andra lägenhet såld, vilket betyder att jag i varje fall skulle ha blivit utkickad, med eller utan en annan lägenhet...

Imorgon kommer N hit, skall bli kul. Och så får jag ju packan hjälp;P

Idag skall det bli massor provläsning eftersom jag imorgon skriver om anatomin, håll tummarna!


Ha en fortsatt solig dag :) <3

Helsingfors

Denna vecka har gått fort på ett långsamt sätt. Har haft en hel del att göra så jag har hunnit med massor samtidigt som dagarna har gått framåt. Imorgon är det fredag igen och det är skönt.

Mina ben är helt döda efter skidningen igår, tur så hade vi ingen jumppa i skolan idag men imorgon är det ringette igen som gäller. Det var jätte kul förra gången så ser fram emot det imorgon.

Bestämde mig för vara lat idag och gå och käka en hamppare. Detta skedde på järnvägstorgets metro, dels för att jag råkade vara där när jag kände hungern, dels för att jag där hade möjligheten att beundra alla dessa människor som endera passerar förbi påväg någonstans eller de som har bosatt sig där.

Ganska många gånger i veckan passerar jag just detta ställe och jag kan inte sluta lägga märke till dessa olika personer som finns där på samma platser oberoende vilken tid på dygne du går förbi. I varje fall verkar de alltid vara där.

Låt mig presentera: De två (eller flera) mörkhyade kvinnor med sina barn i barnvagnarna. Den gamla gumman med en osynligt reserverad plats vid högra stolpen. Alkisarna som oroligt går omkring, byter lite plats och skriker på varandra. Ungdomarna som som kommer och går men alltid finns det ett gäng som står eller sitter i ett hörn. Och så den tokiga gumman som går och pratar med alla som sätter ner för att ta en paus...

Jag förstår att det finns de som älskar vår huvudstad, där det hela tiden händer något och där det alltid är något öppet oberoende klockan.
Sedan finns det de som får en inre stress av att se alla människor rusa runt. Känslan av att vara bland så många men ändå så ensam...
Jag beroende på dagen sätta mig i någon av de grupperna... Men ärligt så hör jag nog till den senare.. Som bara önskar att allt skulle stå stilla emellan.

Så imorgon hem till min lilla stad där stressen inte är så påtaglig och där man känner de man möter.
Det är bra att vara borta hemifrån för då uppskattar man de mera:)

Nu är det dags att ta sig i kragen med alla finska uppgifter..suck...

Bye bye <3

RSS 2.0