Känns så onödigt

Det känns som om vi inte har så mycke skola, alltså verkliga timmar, men ändå har vi uppgifter så att vi kan dela med oss. Kom hit idag, åker imorgon. Känns verkligen onödigt att betala hyran när man ändå är här så lite:/
Idag mätte vi pulsen, hjärtfrekvensen och fiilisen på en tjej från klassen medan hon cyklade, intressant, men jag är glad att jag slapp cykla. Även om de skulle vara kul att veta om man har hög eller låg puls när jag annars aldrig har mätt något sådant...

Imorgon skall vi se om ja har lyckats med min lektionsplanering eller om de blir att planera allt om... Finns så många på klassen som förr har dragit något timme och jag hoppas dom inte är allt för stränga med oss nybare (nybörjare)...
På lördag skall jag vara med på volleyturnering, blev planerat så där mittiallt och måst därför dra mig hem för att imorgon träna en sista gång före dagen med stort D. Nä, egentligen är turneringen helt på skoj och vi är ett väldigt mixat lag med lagmedlemmar i nästan alla åldrar...
Under helgen blir de lite portfolio skrivning och annat som skall skrivas.
Skriver kanske något under helgen, om inte så skriver jag på måndag då jag är back in hesa. På tisdaq träffar jag kära vän V och det skall bli himla kul!!

Tjuhej

Igår bar det av hem igen mot Eknäs.
Efter en bra body attack med kusin S som sällskap bar det av på volley träning, denna vet ja int om var lika bra. Spelet verkade inte fungera för någon å hela spelet blev lite håsigt...

Idag är det fredag förmiddag och jag har redan fått det viktigaste för dagen gjort, nämligen lyft på luren och ringt om en praktikplats. Sagt och gjort, den 9.5 skall jag trampa in på skogsgläntans dagis i Ekenäs, skall bli kul även om jag inte e så bra med barn...

Den här helgen skall jag inte göra något speciellt, bara ta de lugnt. En syster frågade om jag har lust att köra henne och en kompis på fest ikväll, men festen är i dragsfjärd så de lockar verkligen inte. Vi får se om hon får skjuts fixat från annat håll.

Skall tillbaka till hesa först på onsdagen så det är skönt. På måndag skall vi på en pojkvän bror J:s födelsedagskaffe men annars skall jag bara njuta av livet!
Har en känsla av att jag såg såhär ut igår på träningen..

Helg + Ny vecka

Helgen gick allt för snabbt!

Var hem på torsdagen och spelade volley, det var bra spel denna gång så det var kul. På torsdagen satte jag mig i bilen och körde tillbaka till hesa för att gå på en lektion men också för att få lite saker med till kämppan, som tex en efterlängtad skrivbordsstol.

Helgen var fullspäckad men 4-års kalas på fredagen. Blev bjuden på kaffe och spiderman kaka:)
På lördagen var det dags för födisfest som började som en hemma fest, övergick till att lyssna på Qruu på sippan för att sedan sluta med lite dans i affes.
Det var faktiskt lite folk i affes den här gången men det störde ju inte oss eftersom vi då hade mera utrymme:P Däremot börjar man ju faktiskt vara lite gammal för att hänga där en vanlig helg, får hålla mig till de diverse heliga helgerna då hela raseborg i alla åldrar skall ut å fira. Usch, hatar att kalla mig själv raseborgare.
På söndagen vaknade vi rätt sent, tog det först lugnt för att sedan äta ute som vår söndagstradition. Sedan bar det av till Moster där familjen var för att dricka lite kaffe.

Tåget avgick kl 21.37 och lite över 12 stängde jag mina ögon i helsingfors.

Veckan började men en ändring i schemat som gjorde att jag fick sova lite längre men det betydde även att jag skulle ha kunnat sova natten i Ekenäs, men nu blev det så här den här gången.
Har femtielva skolarbeten jag måste göra och hittills har jag bara fått endaste ett arbete gjort.... Man känner så småningom hur svetten börjar rinna ner för ryggen...


Förutom allt detta har jag fortfarande inte fått svar om något sommarjobb och fast ett ordenligt sommarlov lockar vet jag att jag helt enkelt inte har råd med att ha sommarlov men sommarhyrorna och planerade resor.
Så kan dom inte ringa nu bara!?!!

Suck, i väntan på lättare tider <3
Snygg tårta inte sant? Gjord av självaste Angelina Davini-Pulkkinen!

Tahko

Hela resan skedde egentligen helt extempore. Vi hade varit med klassen till Messilä och i bussen påväg hem så kom ideén om en eventuell resa till Tahko följande helg.
Funderade över helgen och bestämde mig sedan för "varför inte".
Det slutade med att vi var 12 stycken pers som tråmade oss in i tre bilar med allt för många väskor, skidor och snowboards. Konstaterade snabbt att jag var den enda som inte hade något skidmedel med mig men kunde istället fritt välja då jag kom fram.

Vi bodde i en stuga där det fanns 4 stycken 2 personers rum + ett större utrymme (typ extra vardagsrum) där det fanns 3 bäddsoffor. Sovde själv i en bäddsoffa med Jutta och det gick hur bra som helst!:)

Vi skidade på lördag och söndag och därefter var det party.
På lördagen gick partyt ut på bastu, mat och dricka, sedan en 2,5 km liten vandring till en bar som visade sig vara mindre lyckad, taxi hem och fortsätta där istället. Tappade dock bort två stycken medlemmar som istället fortsatte partyt på en annan klubb och sedan bokstavligen ramlade in genom dörren i stugan mycket senare.
På söndagen var det ungefär samma trudelutt förutom att vi bestämde oss för att festa hela kvällen i stugan istället för klubb och det var ett mycke skönt drag.

Hela resan gick nästan utan problem. Det blev inga bråk mellan någon på resan, förutom en knäpp snubbe i taxi kön. Men inom gänget med hänget gick det utan problem.
Några sidokörningar som resulterade i snöskottning och skuffande och så en liten olaglig iskörning satte lite spänning på resan.

Förutom allt detta lärde man känna alla resemedlemmar på ett mycket djupare sätt än man hinner göra endast på lektionerna. Planer för kommande resor finns redan många och vi får hoppas att så många som möjligt blir verklighet.

Har hittills bara lyckats stjäla en bild men ja hoppas att det snart kommer många fler!
Jag, Joel, Nico, Jonas, Max, Jutta, Sebbe, Andreas, Jannika, Annett, Caro
På bilden fattas Tony som ännu var i backen:)

Hemma

Det var en bra och lyckad skidresa.
Vi skall definitivt göra något liknande igen.

Det är allt jag orkar skriva nu, uppdaterar mera sen. Då jag stulit bilder som andra medresenärer lagt upp:)
Kram

Vår

Sådär nu var även min blogg omformad och redo för sommaren.
Om den ser konstig ut skall ni uppdatera sidan en gång extra för den kan vara lite slö men att hämta in all info nu såhär i början.

Är för tillfället i Ekenäs, bestämde mig för att komma hem nu mitt i veckan då jag råkar vara ledig ända tills fredag då jag har omtent.
Har aldrig haft så lite ork för att läsa som nu, kanske för att jag förra gången jag läste hela tiden hade känslan av att de här är enketl, det här går nog bra. Det visade ju sig att jag hade missat två små teorier som någon smart person hade sagt och det var deras teorier hela provet handlade om. Och nu orkar ja bara inte se på det där skräpet en gång till lixom.

Även om jag längtar till våren så vill jag inte att de skall komma allt för snabbt. Skall nämligen på skidresa med många från klassen från fredag (efter tenten) - måndag. Då måste snön ännu ligga på backen. Skall försöka dra med mig kameran och ta lite foton:)

Idag skall jag börja min kesäkunto säsong med träning med kära kusin S både idag och imorgon, skall bli riktigt skönt!

Ha det bra<3
En liten tussilago söker sig upp ur snön...
Åh, the sun!

juhu för skolan

Jag blir så trött.
Vi har en lärare som verkligen inte sköter sitt jobb på det sättet man skall. Han har gjort så många dabbar nu att det snart inte går att se mellan fingrarna.
Det hela började en gång då vi skulle ha lektion i basket. Han kom en halvtimme för sent och hans kommentar var att hela klassen nog hade sett fel på schemat och kommit en halv timme för tidigt. Hmm, tror inte det.

En annan gång inhiberade han hela dagen (dvs 2 lektioner). Visst man får vara sjuk och inhibera lektioner, men då skall det meddelas i god tid och till alla. Nu skickade han 45 minuter före lektionen började, det är allt för sent då vissa startar en och en halv timme före lektionen börjar. Han skickade visserligen sms vilket var bra för alla läser ju inte sin mejl på morgonen. Dock skickade han inte till alla, han kanske inte hade allas nummror men skriv då i meddelande att vi skall skicka vidare. Oberoende skulle det inte ha varit någon vits eftersom några redan hade startat då för länge sen.

Idag skedde den tredje dabben. Vi skulle ha haft pingis mellan 10-11.30. Men då klockan började närma sig 10 över 10 och ingen lärare syntes till bestämde vi oss för att hämta kanslisten som fick öppna klassrummet åt oss. Konstigt nog hittade vi i förrådet pingis majlorna, som normalt inte brukar finnas där, så tanken var helt klart att någon skulle spela pingis ida... Klockan 11 ansåg vi att vi hade ping pongat tillräckligt, packade ihop allt och stack.
Så än en gång hade vi ingen lektion och denna gång meddelade han ingenting, jag kan bara dra den slutsatsen att han hade glömt hela lektionen.

Skall bli intressant att höra vad han har för ursäkt den här gången, eftersom de alltid är vi elever som har sett fel på läseordningen eller inte fått något mejl trots att han har skickat till alla....

Kan bara vara glad över att jag har nära till skolan.
Nåja nu skall jag dra mig till staden och få lite vettiga saker uträdda istället.

Skolfri dag

Det var meningen att jag skulle ha haft två lektioner idag, pingis och handboll.
Men då läraren meddelade att han är sjuk så var det bara att krypa ner mellan täckena igen och surfa lite.
Är glad lektionerna blev inställda dels för att, vem vill inte slippa skolan men mest för att jag känner att min kropp haft mycke jumppa på senaste och en vilo dag är helt på sin plats.

Borde eventuellt dra mig in till staden i dag och köpa lite mer eller mindre behövliga saker. Men fast det bara tar ca 15 minuter så är det ändå en hel process innan jag är där.

Kollade min statistik över hur många besökare jag har haft och det var en trevlig överraskning. Såg tydligt hur människor läste då när jag skaffade bloggen, sedan gick det ju ner när mitt eget intresse avtog och jag skrev så sällan, men nu verkar det ha gått upp igen och peppar ju en!
Så fortsätt så!:D

Fick dessutom lite gjort igår kväll. Något jag borde ha gjort för 3 månader sen, nämligen sätta bilder i ramarna. Men hittills har jag bara fått den ena ramen fylld...
Den andra får fixas någon annan dag...
Hejjs!
Fick den tyvärr inte på det rätta ledet så ni får vrida huvudena...:)

Mammiii, it´s oveer...

Jepp så var sportlovet över och skolan i full gång igen.
Missade ju det muntliga testet i finska så ja var tvungen att göra det idag istället. Tyckte det gick bra även om jag inte kom någo smarta sporter man kan leka med synskadade barn, men det kanske inte var hela världen.

På måndag var vi och åkade slalom/snowboard med klassen till Messilä, kul var det och för snabbt gick det. Jag åkte slalom denna gång. Vi hade endast ca två timmar på oss att åka fritt, alldeles för kort stund men så var det ju inte det som var meningen med resan heller, synd. Dessutom kurrade våra magar så vi var tvugna att vika av och äta lite ordentlig mat under den tiden också. Köttbullar och mos, har aldrig smakat så gott.

Tänkte börja på portfolio idag med de ser ut att gå dåligt...
Imorgon hanttis!:)
Fredag Messilä-Snowboard...
"Ordet slalom kommer av norskans slalåm (av sla, ”sluttande” och låm, ”spår”, ”bana”)."

RSS 2.0