Tjuhuu!

På min lediga måndag som var igår ringde en gubbe från majstranden och meddelade att han hade ett ledigt rum till mig. Ja ni läste rätt, rum, kommer nämligen att flytta till en tvåa där en tjej från sibbo redan bor. Men vad gör det??

Själva händelsen var dock en aning kaotisk, var nämligen ensam hemma då han ringde. Visste att mamma borde vara hemma inom 10 minuter, men det kändes som en evighet. Hade gnällt åt mig ca 45 minuter att få tänka på saken sedan skulle rummet gå vidare. Mamma anlände hem och vi började väga för- och nackdelarna.

Fördelarna var nära till skola, lägre hyra och en levande skäl inom räckhåll på kvällarna. Nackdelarna var sommarhyran. Men efter lite räknande kom vi fram till att jag istället betalar hyran över sommaren och har en lägenhet nästa höst än att ja betalar samma summa för min nuvarande lägenhet bara tills skolan är slut.

Söker nämligen kompislägenhet med en tjej från klassen och vi hoppas på få en till hösten:)

Ansökningspappren måst vi dock lämna in på nytt eftersom ansökningstiden börjar nu på nytt och då kasseras alla gamla ansökningar... Men det är bara man måst pina sig igenom.

Hoppas inte tjejen i lägenheten är helt crazy, utan bara en aning:P

Träffade J och H ida, drog till Amarillo för att få ner lite mat och snacka. Det var kul , märktes att man behövde lite uppdatering. Hoppas det inte är så länge tills vi ses igen!

Inflyttningsfest/Födisfest skall arrangeras när jag har alla saker på plats i den nya lägenheten:)
Nu är jag helt slut efter dagens första skidning så nu tänker ja slänga mig i säng för att igen orka släpa mig fram i skidspåret!

Har en känsla av att det liknar mig i skidspåret....

18012011

Skolan har just börjat och jag börjar redan känna stressen av alla uppgifter som skall lämnas in inom en månads tid. Jepp det är en sådann period igen där man hela tiden borde vara skolintresserad och göra uppgifterna efter hand istället för att lämna allt till sist. Att skrivspråket är finska gör ju inte saken bättre men det värsta kommer nog att vara då jag inför publik skall berätta om något ämne. Endast 7 minuter men ändååå...suck.
Men jag har iaf valt ämne i min tutkimustehtävä så nu är hälften vunnet!
Denna vecka blir ännu kortare än förra veckan då jag hade fredag ledigt, denna vecka började jag nämligen först idag (tisdag) och tänkte skippa lektionen på fredag för att på torsdag åka hem och spela volley:)

Nu skall jag försöka skärpa mig:)




"En ole epäonnistunut. Olen löytänyt 10.000 keinoa, jotka eivät toimi." (Benjamin Franklin)

"Dårar säger allt de vet". (ordspråk-finska ordspråk)


Långt vslut!

Så hade jag mina första skolvecka efter jullovet avklarad!
En ganska kort en då jag var ledigt både på onsdag och imorgon, fredag.
Därför sticker jag hem med tåget redan idag, kul! Många från klassen stack hem redan på tisdag och visste skulle det ha varit kul det med. Att lektionen idag var av sitt minsta värde gjorde tanken på tisdagshefärden något trevligare...
Men jag tycke i början av veckan att jag inte får glida allt för mycke in i skolkarspåret så därför bestämde jag mig för att närvara i dagens lektion.

I helgen skall jag inte göra så värst mycket, slappa. Endast lördagens kväll är planerad då vi skall till N:s äldsta bror för att planera en eventuell kryssning med hela sjakki!

Dessutom skall jag imorgon dra med syster för att söka sommarjobb. Har i år bestämt mig för att söka ett sommarjobb där kundservicen inte är så framträdande. Orkar heöt enkelt inte med de gnällmånsarna. Utan söker ett ganska enformigt jobb men med mindre stress...

Nu skall jag avlägsna mig härifrån, ringa och beställa sittplats till tåget och sedan ta mig till tågstationen...
Tuff-tuff!
<3

Back

Så var jullovet över och jag har släpat tillbaka en del av det jag tog med mig hem på jullovet. Visst var det trevligt att träffa alla igen men jag är ändå inte så överglad att vara tillbaka. Att sitta ensam i lägenheten borde vara en skön sak efter att hela tiden ha haft någon runt sig, men jag är van vid en stor släkt och att plötsligt vara ensam känns mycket främmande. Men det är bara att bita ihop och överleva, tröstäta och gå upp några kilon.

Att dessutom många i klassen har funderat på att hoppa av skolan är väldigt tråkigt att höra och det drar ner på humöret.

Usch vad nedstämd jag låter, önskar att jag skulle få en studiebostad där det skulle röra sig lite människor i ens egen ålder men antar att jag säkert kommer att gnälla på det sedan när jag är där. Aldrig är man nöjd...:P

512011

Hur jag än beter mig så drar sig jullovet närmare och närmare sitt slut. Blev redan en aning skärrad när N redan på måndagen började skolan och när jag läste I-S blogg för en minut sedan så märkte jag ju att även hon åkt tillbaka för att studera.
Jag vill inte!! Diggar inte den stora staden alls och kvällarna är så lååånga. Har inte alls kommit in i ett sådant studieliv som jag såg framemot där klassen gör saker tillsammans på kvällarna och där man inte ens hinner tänka på att man bor i en främmande stad. Suck

Idag var jag med syster och grannflickan och åkade snowboard. Det gick relativt bra och jag föll inte en enda gång, tänka sig. Dock fick jag inse den hemska sanningen att min syster är bättre på den än jag själv.
På fredag skall vi dit igen men då skall vi dra med N:) Fast vi har ju inte sett att det sker ännu...
Så mycket mera hade jag inte på hjärtat för den här gången.
Man blir så trött av friskluftsförgiftning...
Inga citat idag, det får vänta tills nästa gång.

Nyår 2010-2011

Så var nyåret över. Det är sjukt hur tiden bara går...
Nyåret började hemma där huset var fullt av de traditionella gästerna, sedan körde jag iväg till V där nyåret firades med käk och musik. Det var kul trots att det fattades några representanter ur vår firma, men snacket var i full gång för det.
Sedan satte jag mig åter igen i bilen för att köra iväg mot Österby för att där fira med N och skjuta reketerna på deras traditionella ställe. Det var fint. Det var inte heller för många så hade bestämt sig för att skjuta där så i år var man inte tvungen att hela tiden akta sig för raketer som kommer från olika håll. Så hände för två år sedan och det stal lite av glädjen att hela tiden vara på sin vakt... Men i år var det lugnt och vi kunde skjuta våra raketer i lugn och ro. Endast en stannade kvar på marken och small där men de resterade flög iaf iväg en bit före de small. Själv höll jag mig till sprattelstickorna eftersom jag anser dem vara säkrast.
N var dessutom för första dagen helt feberfri igår och det är skönt, nu kan han njuta av sina två sista dagar av jullovet!
Kanske vi drar oss ut i nattsuddet ikväll men om jag känner min partner rätt så kommer det nog inte att ske trots att jag ser det som en rolig grej.
Nu väntar jag på att N ska se sin serie klar och sedan skall vi nörda oss lite med diverse kill-spel.

Hoppas alla har haft en trevligt nyår och vi får se vad det nya året för med sig!

"Skål för ett nytt år och en ny chans för oss att få det rätt."

"Ett nyårslöfte är något som tas det ena året och bryts det nästa."

RSS 2.0